Havok
"Statues Of Sisyphus"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 36
Läst: 1023ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-01-13

En mäktig svanesång
I grekisk mytologi var Sisyfos en klurig och ofta svekfull kung som lurade skjortan inte bara av sina medmänniskor utan också av gudarna. Som straff för sina gärningar tvingade Zeus Sisyfos att rulla en massiv stenbumling uppför ett berg, men innan den smädade kungen nådde krönet av klippan rullade stenen, förtrollad av Zeus, ner igen och tvingade således Sisyfos att börja om. Därför existerar ordet sisyfosarbete som betyder fruktlöst evighetsarbete.

Det är en synnerligen lämplig huvudkaraktär som lundabandet HAVOK har valt för sin sista skiva. För detta är den sista skivan som bandet kommer ge ut - att hålla på att lira filosofisk teknisk dödsmetall är ingen sinekur om jag säger så.

Och vilken svanesång bandet lämnar efter sig. Om man gillade bandets första skiva ”Being And Nothingness” (även detta en hänvisning till en filosof, i detta fall Jean-Paul Satre) kommer man med stor sannolikhet att uppskatta ”Statues Of Sisyphus”. Inte bara har bandet lyckats snickra ihop låtar som verkligen sätter sig på hjärnan, de har lyckats packetera materialet i en produktion som jag verkligen gillar. De flesta tekniska dödsmetallakter har ju en produktion som ligger åt det mer triggade hållet. HAVOK väljer att gå andra hållet och bjuda på en mer organisk ljudbild - ett val jag tycker är helt rätt.

Spelmässigt vet dessa herrar vad de sysslar med - letar man efter tekniskt lir så kommer man få sitt lystmäte här. Det som jag dock vill peka ut är att medan det finns en hel del band som lirar tekniskt för sakens skull gör HAVOK inte detta - spelskickligheten har alltid ett syfte, vilket jag - såklart - gör skivan än bättre.

Jag tycker verkligen att man ska kolla in HAVOKs ”Statues Of Sisyphus” om man vill ha en teknisk dödsmetallplatta som sätter låtarna i centrum och som har en synnerligen njutbar produktion. Vila i frid HAVOK. Ni är redan saknade./Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: