Descend
"Wither"

Releaseår: 2013
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.7/10
Antal röster: 26
Läst: 912ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-01-01

Descend - Wither
Jag stötte på stockholmska DESCEND när bandet gav ut sin debut ”Through The Eyes Of The Burdened” 2011. Då tyckte jag att bandet hade presterat en skiva som verkligen fångade min uppmärksamhet och jag sammanfattade mina åsikter med att avsluta att säga att

”Through The Eyes Of The Burdened” är en skiva som gör att jag ser mycket fram emot att få följa DESCEND i framtiden – spelskickligheten och låtskrivartalangen detta gäng besitter kommer göra resan högst intressant.

Därför blev jag, såklart, spänd när jag i början på december såg att jag hade fått tillgång till skivan från bandets nya label. Och nog har bandet lyckats snickra ihop en skiva som på ett mycket förtjänstfullt vis fortsätter den verkligt intressanta vägen bandet började vandra redan på debuten.

Gitarrspelet är det som sticker ut även denna gång. Det tål att sägas att bandets gitarrister Alex Wijkman och Andreas Lindström är verkligen sjukligt begåvade instrumentalister - det är framför allt kapaciteten att spela nätt och plockande ena sekunden för att sedan koppla på furiösa riffkanonader andra sekunden som gör både spelet och skivan i sin helhet till en sådan njutning.

Nima Farhadian Langroudi sköter sin sång på ett än mer imponerande sätt än på debuten - hans spännvidd och vokala uttryck var redan då sjukt bra - och gastar med stort självförtroende skivan igenom. Bäst är han när han verkligen grottar ner sig och tar i så att han nästan spricker.

Trumspelet är prick så bra som Jonathan Persson skämde bort oss med på debuten.

Jag känner att DESCEND med ”Wither” visar att de är ett band att räkna med om man gillar melodisk döds som bjuder på lite extra musikalisk ekvilibrisitet. Med den spelskicklighet som finns i bandet har bandet mer än vassa vapen att hugga sig fram med i kombination med att medlemmarna verkligen kan skriva låtar som håller öronen intresserade.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: