Demonical
"Darkness Unbound"

Releaseår: 2013
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.1/10
Antal röster: 47
Läst: 926ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-12-15

Magiskt bra!
ā€¯Darkness Unboundā€¯ är en skiva som har smugit under min radar fram tills i måndags. Jag är verkligen glad över att jag ā€¯upptäckteā€¯ skivan innan dess att deadlinen för årsbästalistan gick ut ā€“ för här är det inget snack om att den inte kommer återfinnas på listan ā€“ utan endast placeringen det är fråga om.

DEMONICAL har en gemensam nämnare med ett annat band som i allra högsta grad är aktuellt för årsbästalistan ā€“ DIABOLICAL ā€“ i det att Sverker Widgren gastar i bägge banden. Och som den karln kan gasta ā€“ en perfekt blandning mellan ren råhet och tydlig artikulation. Mycket uppskattat kan jag säga.

DEMONICALs musik handlar i stort sätt om att mata på ā€“ men det sker med ett synnerligen habilt hantverkskunnande om vad låtskriveri handlar om. I den soniska attack som bandet levererar finns här gott om krokar och snygga melodier utkavlade främst av Johan Haglund och Daniel Gustavsson på gitarr, när de inte matar ut riff av en köttighetsgrad som tar andan ur en. Redan i andra låten The Order kommer slingorna igång på ett sätt som får nackhåren att resa sig och detta faktum kvarstår genom varenda låt på skivan.

Ämir Batar bakom trummorna står för en total uppvisning. Han behärskar allt: lira för låten, blastbeats från helvetet, tvåtaktsmatining, svinsnygga fills och ett i sanning totalt blasfemiskt sväng. Måtte bandet få behålla honom.

ā€¯Darkness Unboundā€¯ är definitivt en av de bästa death metalplattorna som jag har hört i år. Uppskattar man högkvalitativ dödsmetall av skandinaviskt snitt så är detta en skiva man absolut inte bör missa.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: