Noctum
"Final Sacrifice"

Releaseår: 2013
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 32
Läst: 819ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-12-07

Noctum – Final Sacrifice
I ett tidevarv då i princip alla skivbolag letar med fackla och lykta efter band som antingen låter som GHOST eller BLACK SABBATH då säger det sig självt att alla band som kommer fram inte kan vara världsmästare på detta. NOCTUM är ett sådant band. Kollar man på Metal Archives så räknas bandets musik till Heavy/Doom Metal/Hard Rock. Läs BLACK SABBATH. Lyrikteman:Darkness, Occultism. Läs: BLACK SABBATH och GHOST.

Jag känner verkligen behovet av att ställa frågan: behövs det verkligen ytterligare ett band i denna fora? Svaret blir, ja kanske, för stundtals så funkar NOCTUMs musik faktiskt riktigt hyfsat – det svänger på rätt gott om låtar som Liberty In Death och Void Of Emptiness. Då kan jag ha överseende med att bandets musik i stort sett ger negativt utslag på originalitetsskalan.

Är ”Final Sacrifice” en skiva som kommer hamna på min årsbästalista? Nä, knappast – här finns ett gediget hantverk men ”Final Sacrifice” är en skiva som trots detta inte sticker ut nämnvärt och troligtvis inte kommer att vara ihågkommen om 5 år men som nog kommer att fylla sin plats som en lagom trevlig skiva att dra på under förfesten./Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: