Arch Enemy
"Rise Of The Tyrant"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 2.7/10
Antal röster: 54Köp skivan nu hos:


Läst: 3564ggr | Kommentarer: 4 | Inlagd: 2007-09-01

Brutalitet är ledordet! Tätt följt av melodiska eskapader! I kombination utgör dessa två egenskaper en förträfflig kombo. För är det verkligen något Arch Enemy kan så är det att cementera lyssnaren med sitt dödsmelodiska signum.

Min första bekantskap med den vrålande dödsdrottningen var kring ”Wages Of Sin”-eran. Visst skrämde hon mig ordentligt men jag fastnade aldrig för bandet. Likaså med de övriga släppen sedan dess. Arch Enemy har alltid varit ett band jag läst om och intresserat mig för men aldrig lagt ner någon tid på att utforska ytterligare. Det är kanske dags nu för jag gillar verkligen ”Rise Of The Tyrant”.

Introspåret ”Blood On Your Hands” förvandlar mig till ett lyckligt litet småglin med sina vackra gitarrharmonier och jag skiner upp som en sol när solot går igång. Det är mycket melodi och framförallt snabbhet. Så här fortsätter det skivan igenom. Visst blir det förutsägbart då de flesta av låtarna på denna giv går i samma spår. Men det funkar så länge det är kvalitet på musiken. Det är ju inte direkt så att vi har att göra med amatörer här.

Mot slutet börjar jag dock tröttna lite då det blir för mycket uppvisning i snabbhet. Jag önskar nästan att bandet kunde sakta ner sitt köttiga dödståg. Visst, ”Intermezzo Liberte” får min puls att sjunka lite och för tankarna istället till den italienska landsbygden men det är den enda andningspaus jag får på ”Rise Of The Tyrant”.

/Tomasz Swiesciak

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: JON | Datum: 2007-09-05 08:25:39

Bra resention... Trevlig att läsa!
Namn: Metallbibliotekarien | Datum: 2007-09-17 11:17:32

Längtar som fan till släppet. Kan det bli för mycket snabbhet?
Namn: Tyrgrim | Datum: 2007-09-26 16:44:08

Nice recension, dock en ruskigt dålig platta. Arch Enemy gör tyvärr bara sämre och sämre låtar.
Namn: Fanraig | Datum: 2008-01-31 10:50:09

Detta är ett absolut mästerverk! Plattan är överlägsen allt annat de gjort, och då sedan Angela kom med i bandet så har allt varit state of the art med topping. Förstår verkligen inte att det finns de som inte gillar den här plattan :)
Annonser: