Diabolical
"Neogenesis"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 3.1/10
Antal röster: 31
Läst: 1561ggr | Kommentarer: 3 | Inlagd: 2013-11-17

Metal med extra allt
När DIABOLICAL dundrar igång ”Neogenesis” med Into Oblivion då vet jag att detta kommer bli en skiva som med stor sannolikhet kommer hamna ganska högt upp på min årsbästalista. Satan vad bra det är! Det är inte bara det minst sagt tajta och episka anslaget som jag går igång på – det efterföljande renspisket är så groteskt bra att jag tappar hakan. Detta kan mycket väl vara den bästa öppningslåten jag hört på platta i år.

Har man läst om bandet och ”Neogenesis” i pressen så vet man med sig att detta inte är vilket släpp som helst. Med en medföljande bok på över 100 sidor som på ett oerhört sinnrikt vis knyter ihop musiken och dessutom berättar en oerhört dyster framtidsversion är detta en skiva som man som metallbibliotekarie fullständigt kan nörda ner sig i. Även utan boken är dock musiken så pass bra (jag är faktiskt benägen att hålla med bandet att skivan ligger i det absoluta toppskiktet av alla skivor som släpps i år) att den står på egna ben.

Varenda låt visar att bandet verkligen har ansträngt sig till det yttersta att skriva metal så genomtänkt och kompetent utförd som det bara går. Bäst är bandet i låtar som Into Oblivion, Metamorphosis och oerhört dystra The Age To Come. Jag vill också gärna nämna refrängen i World In Silence som är så magiskt bra att det bara är att kapitulera.

Produktionen är klockren. Full mustighet utlovas, samtidigt som det går alldeles förträffligt att höra varje enskilt instrument.

Gillar man elitmetal i BEHEMOTHs anda så är ”Neogenesis” skivan som man bör kolla in. Jag vågar i det närmaste garantera att man inte blir besviken.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Martin | Datum: 2013-12-19 22:39:31

Magiskt bra!
Namn: Martin Bensch | Datum: 2013-12-28 14:59:05

En finfin skiva, japp!
Namn: Samuel Englund | Datum: 2014-03-10 20:37:27

Kan inte annat än att hålla med, kanonbra skiva! Boken i sig är riktigt bra också!
Annonser: