Pyramido
"Saga"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.2/10
Antal röster: 29
Läst: 1080ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-11-01

Pyramido – Saga
Jag ska erkänna en sak för er: Ingen Människa Är En Ö från PYRAMIDOs senaste alster ”Saga” har bland de vackraste gitarrslingorna jag har hört i år. Och jag har hört en beskärd del om jag säger som så.

PYRAMIDO är bandet att hålla koll på om man inte gillar doom/sludge i vanliga fall. Denna segdragna, (pun intended) subgenre har med PYRAMIDO som storartat undantag, i stort sett ingenting att erbjuda. Att då lyckas övertyga en surgubbe likt undertecknad inte bara med nya ”Saga” utan också med krossande liveupplevelser och föregångaren ”Salt” det är en bedrift av stora mått skulle jag vilja påstå.

PYRAMIDO lyckas med stor trovärdighet och obändig integritet fusionera ett sorgset uttryck med en vrede, oftast kanaliserad genom sångarens Ronnie Källbäck rent makalösa bändande av stämbanden, och skapa verkligt egen musik.

Varenda låt på skivan vältrar sig fram som döende jättebältor i fråga om hastighet. Ändå sitter jag som förstenad av fascination över att bandet, trots detta, lyckas hålla mig inte bara intresserad utan i ett verkligt tillstånd av njutning.

Detta faktum borde, om inte annat, göra er nyfikna på att kolla in ”Saga” från PYRAMIDO.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: