Before the dawn
"Deadlight"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 46Köp skivan nu hos:


Läst: 1495ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-08-04

Embryot till vad som är dagens Before The Dawn anlades redan 1999, fast då som ett soloprojekt. Med tiden blev projektet alltmer framgångsrikt och i dagsläget kan det stoltsera med epitetet band. De fyra finska herrarna som utgör Before The Dawn idag musicerar en skön mix av melodisk och episk dödsmetal.

Det finska musicerandet präglar Deadlight. Jag vet inte varför men det känns verkligen finskt. Kanske är de symfoniska Nightwish-inslagen eller de Children of Bodomska-influenserna som hör på låtar som ”Faithless” och ”Fear Me” som får mig att tänka i de banorna. Samtidigt är det thrashigt så det räcker i vissa stycken. I låtar som ”Morning Sun” och ”Deadsong” blir det påtagligt att bandet sneglat på de numera förbrukade dystergökarna i Sentenced. Dessa låtar står ut på Deadlight med sin svärta och sitt svårmod.

Before The Dawn flätar snyggt ihop trådarna av modern och ren metal tillsammans med det episka och symfoniska arrangemanget och lyckas faktiskt knyta ihop en helt egen säck av originell metal.

/Tomasz Swiesciak

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: