Deals Death
"Point Zero Solution"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.9/10
Antal röster: 15
Läst: 1090ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-10-01

Deals Death - Point Zero Solution
Ett band från Göteborg som spelar melodisk death metal - det hör vi inte för första gången, och helt säkert inte sista. Hur når då DEALS DEATH fram i denna käcka och alltmer växande skara? Jodå, detta är definitiv väldigt skön lyssning, om än inte något epokgörande nytt. Bandet har tidigare gått mig förbi; "Point Zero Solution" är gruppens tredje fullängdsalbum, det första på Spinefarm.

För den som liksom jag är obekant med bandet sedan tidigare kan IN FLAMES vara en av flera referenspunkter. I Beyond Reason hörs t.ex. direkta 'IN FLAMES-slingor' i melodin. Tempot är i stort sett konstant fullt ös. Rensången lyser med sin frånvaro, här growlas det ständigt, högt som lågt, och ibland lutar den vokala insatsen mer mot den skriksång som traditionellt återfinns i black metal. Ganska ofta, alldeles särskilt i de inledande två spåren, påminner sången mig om den i NETHERBIRD, även om DEALS DEATHs Olle Ekman inte riktigt kommer upp i samma nivå som Nephente. Även den symfoniskt bombastiska stilen i vissa spår har banden gemensamt. Jag hör också syskonskap i musiken med stockholmska DEGRADEAD.

DEALS DEATH har, trots referenser till kända melodiska band, också en helt egen musikalisk röst och "Point Zero Solution" är alldeles utmärkt melodisk döds av hög kvalitet. Favoritspår är tidigare nämnda Beyond Reason, inledande titelspåret och Facing The Echos.

/BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: