Cult Of Luna
"Vertikal II"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.1/10
Antal röster: 34
Läst: 1076ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-10-01

Marvelös musik i "fel" ordning
Efter att CULT OF LUNA släppt ett mästarstycke till album i början av året kommer nu ett halvår senare "Vertikal II", en produkt som innehåller fyra låtar från samma inspelningssession. Tre nya spår samt en remixad version av Vicarious Redemption, vilken finns i en nästan dubbelt så lång version på fullängdaren "Vertikal".

Jag ska erkänna att min första tanke var att "vad onödigt!", och att man bara kan se detta som ett sätt att kunna sälja ytterligare en produkt till fansen.

Man kan tycka vad man vill om tilltaget att "spä ut" Vertikal-inspelningen över två olika skivor, och tycker gör jag alltså, men vad gäller musiken finns inget att klaga på. Tvåan inleds med fantastiska Oro, med svensk text, vilket ger den extra nerv. Därefter skönt maniskt repetitiva Light Chaser och ävenså Shun the Mask i densamma isande mekaniska stil som båda Vertikal-albumen är fulla av. Remixen av Vicarious Redemption tillför däremot inte mycket gentemot originalet och känns ganska tråkig jämfört med mixen på ettan.

"Onödig" får jag ta tillbaka, musikaliskt är även denna EP ett fantastiskt stycke, men jag hade definitivt föredragit att denna utgåva t.ex. kommit före huvudskivan, som ett smakprov, en förebådare av det goda som skulle komma. Eller som en bonusskiva tillsammans med huvudutgivningen.

Ändock, att lyssna på CULT OF LUNA i allmänhet och "Vertikal"-albumen i synnerhet, har lite av samma effekt som att bedriva meditativ yoga och det kan därmed aldrig bli fel att få mer utav.

/BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: