James LaBrie
"Impermanent Resonance"

Releaseår: 2013
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 16
Läst: 936ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-09-01

James LaBrie – Impermanent Resonance
I takt med att James LaBries huvudband, DREAM THEATER, utforskar precis hur komplexa och framför allt långa låtar man kan skriva väljer sångaren att på sina soloplattor att gå åt andra hållet och bjuda på snygg, relativt snäll och genuint trevlig musik.

Jag märker att jag, då jag till vardags älskar att grotta ner mig i brutal musik, verkligen njuter av det jag hör på ”Impermanent Resonance”. Det stora flertalet av låtar är riktigt fina, även om jag tycker att det blir aningens för många ballader (Holding On, Destined To Burn Say You’re Still Mine och Amnesia) även om dessa stycken musik alls inte är dåliga.

Roligare är det då med alldeles utmärkta inledande trion Agony, Undertow och Slight Of Hand som verkligen får mig att förnöjt stampa takten.

Extra roligt är det att notera att Peter Wildoer (DARKANE) verkligen bevisar att han är kapabel till otroligt fint och varierat spel där begreppet att spela för låten får sitt soniska bevis i snart sagt varje låt på skivan. Att Wildoer dessutom har ett finfint growl som på ett bra sätt balanserar upp LaBries mer snälla vokala uttryck skadar ju sannerligen inte.

Huvudpersonen själv sjunger klart habilt – dock är det lite synd att han gillar att hålla igen så pass mycket. Jag begär inte att han ska kötta som Svencho i ABORTED, men nog skulle det gå att ta i lite mer?

”Impermanent Resonance” kommer inte på långa vägar att stå som en milstolpe i musikhistorien, men är en skiva som på ett skönt ödmjukt sätt växer med varje lyssning och som är genuint trevlig att lyssna på./Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: