Denied
"Let Them Burn"

Releaseår: 2013
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 33
Läst: 875ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-09-01

Denied ā€“ Let Them Burn
DENIED från Upplands-Väsby firar i år 10-års jubileum som band med att släppa ā€¯Let Them Burnā€¯ bandets tredje fullängdare. Det är den första skivan med Johan Fahlberg på sång.

Läser man om bandet på Metal Archives så anges det att bandet spelar thrash/heavy metal, och visst, menar man thrash på det sätt som exempelvis METAL CHURCH lirade så stämmer detta ganska bra. Tänk således inte SLAYER eller MEGADETH om jag säger som så.

ā€¯Let Them Burnā€¯ är en skiva som inte kommer gå till historien som en skiva som fick omvälvande konsekvenser. Det är ganska trygg musik som presenteras på skivan. Men, nota bene, det rör sig inte om dåliga låtar. Hantverket är solitt trots att det egentligen inte händer något i låtarna som får mig att haja till. Riffen är fint köttiga, kompsektionen gör sitt jobb tillfyllest, men jag hade gärna sett att bandet vågade aningens mer.

Johan Fahlberg blir dock tungan på vågen. Hans stämma passar verkligen bandets musik, och han sjunger klockrent skivan igenom. Hade jag fått önska något så hade det varit att han i mycket större utsträckning kunde ta i och leverera några primalskrik ā€“ jag har en aning om att han är kapabel till detta nämligen ā€“ istället för att enbart hålla sig i den i och för sig fina, men ack så trygga övre halvan av mellanregistret.

ā€¯Let Them Burnā€¯ är en skiva som är väl så lämpad att slänga på under förfesten ā€“ med låtar som Seven Times Your Sin, The Black Room och In Hell kommer garanterat nackmuskulaturen att börja jobba ā€“ men i övrigt är skivan lite för trygg för att jag helt ska kapitulera.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: