Bazooka
"Bazooka"

Releaseår: 2013
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 28
Läst: 1016ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-09-01

Bazooka - Bazooka
När denna promo landade i min brevlåda så blev jag en aning förskräckt.

Digipacken har ett omslag jag inte direkt lockas av, och de texter som tryckts på insidan av skivan är vid första ögonkastet tonårsjuvenila.

Musiken beskrivs som "psychedelic Greek grunge punk".

Jag ska inte ljuga - jag har inte direkt kastat mig över plattan.

När det väl var dags så brände jag den ett par varv i rad för att se om mina förutfattade meningar skulle komma på skam eller uppfyllas.

Musiken är, precis som utlovat, en häxblandning av precis allt. Första spåret Zed The Mythical Goat blandar americana i versen och nästa doom i refrängen, Summer Song känns rockabilly - och på den resan fortsätter det. Kvartetten följer inga givna och enkla regler, utan jonglerar med vad som känns rätt för dem, och resultatet är... udda.

Låtarna är rätt svaga, i ärlighetens namn känns det som om jag lyssnat på oräkneliga nordiska band som på demostadiet har starkare låtskrivarkapacitet, men över allt vilar en närapå magisk energi.

Det är lite som att kissa på ett kostängsel (and since I suspect that the last sentence will difficult to translate using Google I'll do it for you: it's like urinating on an electrical fence).

Det är inte smart eller skönt, men onekligen sparkar det till rejält, och eftersom undertecknad talar av egen erfarenhet kan jag säga att det liksom måste göras igen - man måste få veta om det verkligen gjorde så ont (Ja, det känns som att bli sparkad. Hårt.).

Jag må ha svårigheter med den typ av musik BAZOOKA levererar på skiva - därtill är det svagt producerat och håller inte för att jag ska orka med det - men kan med lätthet se framför mig en fantastisk kväll där bandet står på scen och helt enkelt rockar arslet av klubb-publiken.

Bästa spåren på plattan, och de som jag tycker håller uppe betyget tillsammans med den råa energin, är Ravening Trip, Koritsi Stin Akti och Haunted House, och svaret på frågan om mina förutfattade meningar kom på skam eller uppfylldes är alltså...njaea? Både och va?

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: