Dynamite
"Lock 'n' Load"

Releaseår: 2013
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 24
Läst: 932ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-08-15

Dynamite - Lock 'n' Load
Svenska DYNAMITE hymlar inte direkt med var man tagit sina influenser (och, typ samtliga riff) ifrån. Man står stadigt med fötterna i myllan och hävdar att "Lock 'N' Load" är skivan som borde följt AC/DC-mästerverket "Highway To Hell", och det första varvet med plattan är det egentligen stört omöjligt att höra själva låtarna eftersom man spenderar tiden med att häpna över hur uppenbart efterliknande man försöker vara. Spår som Bullseye, Work Hard For The Money och Diamond Vagabond må vara laddade till tänderna med sväng, men lik förbannat undrar man mest över hur det kan vara nya riff som man tycker man hört förr, från själva orginalet.

Det tar, för min del, ett par varv, en stekhet grill som beläggs med fräsande kött och en öl i sommarvärmen som ackompanjemang innan polletten faktiskt trillar ner - det spelar ingen roll att det låter som AC/DC.

"Lock 'N' Load" är en rock'n'roll-stänkare som passar alldeles utmärkt att bara må bra till, att bara lyssna på för att rock'n'roll-stänkare är bra och inte för att leta referenser eller fyndiga meningar för att beskriva musiken.

Det räcker att bara öppna öronen, dricka en bärs och njuta lite av livet.


Naturligtvis är det också nyckeln.

Efter denna uppenbarelse vecklar skivans lager ut sig.

Produktionen är sådär perfekt som man vill ha denna typ av musik, bandet jobbar hårt för att skapa ett sväng, en känsla och ett groove.Över allt ligger sången som vore det Bon Scotts osalige ande (fast egentligen heter karl'n Mattis)

Det lyckas fint, och låtar som Streetfighting Blues och titelspåret förvandlas till de perfekta ljudkulisserna för sommarkvällen.

Det är en fin debut - men nu börjar egentligen jobbet.

Trots allt var de australiensiska föregångarnas största bedrift förmågan att förbli aktuella och intressanta i alla dessa herrans år, och att förnya sig utan att egentligen rucka på receptet överhuvud taget.

Att leverera ett knippe riff man liksom hört förrut, årtionde efter årtionde.

Idag klarar de flesta band som vill spela i denna division av att behålla sin glans i enbart ett fåtal stunder innan man glider iväg i meningslösheten och de mediokras skara.

Att undvika att följa den stig band som BULLET och AIRBOURNE trampat upp och istället följa spåret mot högre höjder är alltså tricket som väntar DYNAMITE.

Eller så gör de som på just "Lock 'N' Load".

Skiter i all vad karriär, cred och recensenter får för sig och bara spelar jäkligt svängig rock'n'roll....

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: