Nails
"Abandon All Life"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.2/10
Antal röster: 14
Läst: 927ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-08-01

Nails - Abandon All Life
Med en intensitet som bräcker rätt mycket av årets tongångar i den extrema skolan lägger NAILS upp för en episkt hård slamdunk med ā€¯Abandon All Lifeā€¯. Att skivan är lika föredömligt kort som högkvalitativ gör ju sannerligen inte saken sämre.

Inledande kvartetten låtar - In Exodus, Tyrant, Absolute Control och Godā€™s Cold Hands är så knallhård att jag både jublar och kippar efter andan. Framförallt står rensmattorna i Tyrant och Absolute Control ut som typexempel på hur fantastiskt mycket man kan säga på 86 sekunder utan att låtarna känns speciellt korta eller ens stressade i sin låtuppbyggnad.

Om vi ska prata lite om de rent tekniska bedrifterna som NAILS kan bocka av på pluskontot så står Todd Jones rent oroväckande brutala sånginsats ut på ett oerhört imponerande sätt. Karln gastar på med en så total övertygelse att det är ett under att han inte får bråck på kuppen.

Har man hört bandet innan så kommer inte ā€¯Abandon All Lifeā€¯ hårdhet som en direkt överraskning. ā€¯Unsilent Deathā€¯ från 2010 var också den en uppvisning i rens som gjord för att göra revolt till. Skillnaden finner vi då snarare i den mer fullödigt köttiga produktionen som återfinns på ā€¯Abandon All Lifeā€¯ samt att bandet ytterligare har styrt upp låtmaterialet till riktigt fina nivåer utan att för den sakens skull kompromissa med bandets kärna - att bre en knogjärnssmörgås att servera till samtiden.

Jag är djupt imponerad av ā€¯Abandon All Lifeā€¯ som verkligen står ut som en av de mörkaste och mest samtidsfientliga skivorna som jag hört i år. Känner man sig sugen på att i det närmaste få ansiktet avblåst så är denna skivan en bra startpunkt. Det lovar jag.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: