Mumakil
"Flies Will Starve"

Releaseår: 2013
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 24
Läst: 919ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-07-14

Mumakil ā€“ Flies Will Starve
Jag recenserade MUMAKILs ā€¯Behold The Failureā€¯ 2009. Nu har schweizarna återvänt för att pulvrisera det som fanns kvar efter den skivan. Föregångsplattan var, skrev jag då, en triumfartad upplevelse om man var beredd på att släppa alla krav på chans till återhämtning under det att skivan pågick.

ā€¯Flies Will Starveā€¯ klockar in på runt 35 minuter. 35 minuter av den mest ljuvliga soniska kross kan jag säga. Det är till stora delar fortfarande plattan i mattan som gäller, men här finns också en del låtar som i alla fall går lite långsammare än det stora flertalet på skivan. Get Exorcised är en härlig old schooldänga som håller ett ganska stillsamt tempo. I alla fall om jag jämför med härligt kaotiska Fucktards Parade och brottartunga Blind Disciples.

Bandet har tagit in en ny trummis i Kevin Foley som förutom att ha blästrat skinn i brutala BENIGHTED tydligen har lirat live med SABATON. I samband med bytet slängde bandet även ut den sjukligt pingade virveltrumsproduktionen de hade på ā€¯Behold The Failureā€¯ vilket är väldigt skönt.

MUMAKIL kör på i väl trygga foror för att jag ska gå loss totalt, men som soundtrack till en rejäl röjarfest med yster ringdans funkar ā€¯Flies Will Starveā€¯ alldeles förträffligt.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: