Immolation
"Kingdom Of Conspiracy"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 25
Läst: 1340ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2013-07-01

Immolation - Kingdom Of Conspiracy
Första gången jag lyssnar igenom jänkarna IMMOLATIONs elfte fullängdare "Kingdom Of Conspiracy" har jag feber, och tanken slår mig att kanske, kanske är det därför bandets bärsäkargång i riffande form äter sig fast i min hjärna och får mig att utveckla kraftig abstinens så fort stereon tystnar.
Några dagar senare har febern gett med sig medan beroendet består. Faktum kvarstår tydligt: det finns i den moderna extremmetallen inte speciellt många band som klarar av att med samma kirurgiska precision leverera dödsallvarliga riff som sätter sig som feberyra på hjärnan på samma sätt som just IMMOLATION.
Kort sagt - gillade du förra given "Majesty And Decay" så kommer du att digga "Kingdom Of Conspiracy" lika mycket då den håller - minst - jämna steg.
I låt efter låt bevisar herrarna Steve Shalaty (trummor), Bill Taylor (gitarr), Robert Vigna (gitarr) samt Ross Dolan (bas/sång) att man är extremt potenta och synnerligen dominanta. Spår som God Complex eller Echoes Of Despair visar att man hanterar krossande tyngd lika enkelt som exempelvis titelspåret eller utmärkta Indoktrinate visar på att man behärskar fart.
Som lyssnare är det såväl enkelt som bekvämt att att ta plats i baksätet och låta bandet med säker hand lotsa en på resan genom hopplösheten och mörkret.
Att lämna över kontroll över ratten och bara svepas med samtidigt som man häpnar över än det ena och än det andra låtmonumentet man passerar.

Det tydligast bestående intrycket är helheten. "Kingdom Of Conspiracy" håller så löjligt hög lägstanivå att det är direkt märkligt att bandet inte är större än man faktiskt är.
Det är om inte omöjligt så i alla fall extremt svårt att peka ut plattans eventuella höjdpunkter och dalar, och istället taggar varje spår in i sina grannar likt som på ett pussel, med kontursågad passform som antyder att just den här låten var menad att återfinnas precis just här.
Årets bästa dödsmetallplatta så här långt?
Lätt!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Christofer | Datum: 2013-07-01 10:27:21

Immolation. Går det göra annat än att älska
dom?
Namn: Martin | Datum: 2013-07-02 06:14:40

Förj*vla grymt band och grym platta!!
Annonser: