Heaven Shall Burn
"Veto"

Releaseår: 2013
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 24
Läst: 1195ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-05-15

Heaven Shall Burn - Veto
Det är alls inte svårt att tycka om tyskarna i HEAVEN SHALL BURN. Live är bandet galet taggat, och deras engagemang är så härligt uppenbart. Då är det extra kul att bandet lyckas överföra den vrede över sakernas tillstånd, som det uppenbarligen känner, till sin nya skiva ”Veto”.

Jag är fullt benägen att utnämna ”Veto” till den starkaste skivan bandet har presterat på länge. Låtmaterialet är starkt och jämnt. Det är gott om rejäla praktsmockor till låtar, som Land Of The Upright Ones, Fallen, Hunters Will Be Hunted, och Antagonized. Det är svårt att inte dras med i dessa härliga låtar som med råge övertygar.

Bandet har också valt att slira in på ett mer melankoliskt spår i låtar som Beyond Redemption, Like Gods Among Mortals och 53 Nations, och visst, det funkar bra det också – fast jag får erkänna att jag gillar mer när det liras riktigt ilsket.

Liksom för att visa att bandet inte bara handlar om allvar har man även valt att spela in en cover på power metal-bandet BLIND GUARDIANs Valhalla. Smått förbryllande får jag säga, då låten inte ligger med som ett extraspår sist som brukligt, utan ockuperar plats nummer sju på plattan. Jag antar att även om bandet är argt och seriöst så har man ett behov av att hojta i hockeykörer emellanåt, haha! Jag behöver väl knappast inte berätta vilken version som är hårdast? Tänkte väl det.

HEAVEN SHALL BURN visar på ”Veto” att bandet fortfarande är en kraft att räkna med, och ett band som jag gärna återser med glädje. Speciellt efter ett sådant kraftbesked som denna skiva.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: