Paragon
"Forgotten prophecies"

Releaser: 2007
Betyg: 7/10

Anvndarbetyg: 1.6/10
Antal rster: 48Kp skivan nu hos:


Lst: 1542ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-08-01

Dessa tyska herrar har tydligen lirat metal i över 15 år och det är först nu som jag snubblat in på ett av deras alster. Forgotten Propechies är Paragons 8:e och senaste platta och utan att veta något om deras tidigare plattor så anar jag att de alltid lirat i samma powermetal stil genom åren. Musiken är tempofylld med tunga gitarrer och med en ren och kraftfull pipa på sång. Plattan är riktigt välproducerad med fett ljud och varierade låtar.
Närmaste liknelser som dyker upp i mina tankar är Iced Earth, Annihilator och stundtals låter det banne mig lite likt Manowar också. Måhända så tillför inte Paragon något nytt och revolutionerande till genrén, men på Forgotten Prophecies lirar de bra och varierad heavy/power metal så som det ska låta och det duger gott åtminstone åt undertecknad.

Favoriterna:

Arise - Skön låt som för mina tankar åt Iced Earth (Something wicked eller Burnt Offerings)

Halls Of Doom - Grymt gitarrspelande och liknelser åt Iced Earth igen

Face Of Death - Tempofylld med elakt bra sång och skön refräng

Agony - Plattans längsta och bästa låt, som inledningsvis låter otäckt likt en viss Halford låt, råtungt men som sedan skiftar tempo... grymm låt och klar fullpoängare!

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: