Ghost
"Infestissumam"

Releaseår: 2013
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 30
Läst: 1202ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2013-04-14

Ghost – Infestissumam
Tokhypade GHOST återvänder med extremt efterlängtade och sjukligt förträffliga ”Infestissumam”. Om man ska tro stora delar av Sveriges journalistkår som verkar stå i kö för att få överhopa med superlativ så är denna skiva det största som hänt sedan CD-skivan uppfanns. Själv är jag mer skeptisk.

Det är inte lätt att följa upp en skiva som ”Opus Eponymous”. Därför var mina förväntningar inte speciellt högt ställda. Skivan är heller inte den smocka som rätt många har gjort gällande. I alla fall inte i mina öron.

När det är bra – då är det riktigt bra. Inledande duon Infestissumam och Per Aspera Ad Inferi är episkt mässande i sin mäktighet. Efterföljande singeln Secular Haze funkar emellanåt. Jag har ett kroniskt förakt för tydligt markerad tretakt vilket det finns en del av i låten och jag märker att jag har svårt att släppa detta. Refrängens kraftfulla subitopiano är dock magiskt.

Guleh/Zombie Queen har också sina sköna Tarantinovibbar som jag uppskattar, Year Zero med sitt sköna driv köper jag också. Sen tar det dock stopp. Jigolo Har Megiddo, Body And Blood, Idolatrine, Depth Of Satans Eyes och avslutande Monstrance Clock är låtar som jag märker är betydligt lättare att hoppa förbi än lyssna på.

Det är svårt att inte jämföra ”Infestissumam” med debuten som kändes betydligt mer farlig och fylld med infernaliskt jävlar anamma än de i många fall rätt såsiga och midtempofyllda alibilåtar som faktiskt inte lever upp till godkänd i mina öron.

Låt mig dock säga att det fortfarande kommer vara en upplevelse att se bandet live, då GHOST i stor grad handlar om en totalupplevelse än om enskilda låtar. Slutbetyget hamnar, som ni säkert förstår, inte på den övre delen av betygsskalan.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Christofer | Datum: 2013-04-15 18:03:11

Härligt med lite bryt från alla hyllningar.
Håller med dig, detta är inte alls lika bra som
debuten.
Namn: Martin | Datum: 2013-04-30 17:00:50

Denna plattan växer för varje lyssning.
Annonser: