Egonaut
"Mount Egonaut"

Releaseår: 2013
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.1/10
Antal röster: 38
Läst: 1266ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-04-14

Egonaut - Mount Egonaut
Egentligen är det ett lite oväntat ord som står främst i ledet när jag ska sammanfatta svenska EGONAUTs andra fullängdare "Mount Egonaut".

Hits.

Den här skivan innehåller fan ett helt knippe hårdrockshits!

Crawl, skivans öppningsspår, är den låt bandet själva valt att leda dem som första singel, men jag måste säga att potentialen för att få fler singlar ur den här skivan är massiva, och personligen gillar jag exempelvis spår som Kneel And Bleed, Wasted Days och kanske framförallt Awake och Something Nothing bättre än just Crawl. Samtliga känns dock som klippta och skurna för att kunna rulla på radio, de fäster lätt och är av den typen som passar rätt väl i alla lägen. Och häri ligger lite av skivans svaghet, hur konstigt det än låter.

"Mount Egonaut" innehåller nämligen bra, rak och okomplicerad hårdrock med hjärtat på rätta stället. Det är musik som borde få mängder av lyssnare och som är lätt att tycka om - men det är också motsatsen till en invecklad och komplicerad historia, och efter tiotalet varv med plattan så tappar den lite av sin lyster.

Det finns inte mycket mer att upptäcka, och från att ha varit en frisk fläkt så hamnar man helt plötsligt i facket av musik som i alla fall undertecknad ska välja på när jag vill ha något välkänt, avslappnande och enkelt. Musik man kan dricka öl till. EGONAUT funkar utmärkt till det, men konkurrensen är kort sagt mördande när man tittar på alla historiska alster som pockar på uppmärksamhet en sådan gång.

Resultatet är alltså en jäkla bra skiva som efter den inledande intensiva passionen riskerar stanna relativt orörd i hyllan.

Och då kanske det inte ens hjälper att Fredrik Jordanius stundtals låter som en hybrid av Ralph Gyllenhammar och Nicke Andersson i sitt sätt att sjunga!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: