Deville
"Hydra"

Releaseår: 2013
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 32
Läst: 920ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-04-14

Deville - Hydra
Svenska DEVILLE kan med skivan "Hydra" sägas ha skapat ett perfekt exempel på hur makalöst svårt det är att nå igenom bruset i musikindustrin idag.

Man har nämligen skapat en skiva som innehåller allt man vill ha - bra låtar, snygg produktion, sväng och starka insatser av medlemmarna - och lik förbannat kan jag nästan ta gift på att detta kommer bli en skiva som jag tycker är bra....men aldrig plockar ner från skivhyllan för att ge speltid.

Anledningen är helt enkelt att det, trots sina styrkor och sina kvalitéer, inte riktigt klarar att bryta genom kakafonin av högkvalitativa band och skivor för att tränga sig fram och parkera ytterst i mitt medvetandes pannlob. Tyvärr.

För när jag spelar "Hydra" så kan jag inte låta bli att digga det. Jag vill också låta som en korsning av QUEENS OF THE STONEAGE och DANKO JONES när jag sjunger med, men klarar det förstås inte tillnärmelsevis lika bra som grabbarna i DEVILLE. Jag vill också piska upp lika mycket sväng som DEVILLE gör när jag försöker hänga med i lufttrummande när jag rycks med i spår som Lava, Iron Fed och kanske framförallt starkaste spåret Over The Edge - men det tycks inte sitta kvar efter att jag hört skivan, och just där menar jag att det inte riktigt klarar av att bibehålla min uppmärksamhet när andra röster lockar.

Skivan förtjänar egentligen ett bättre öde, men här är vi, "Hydra" och jag.

Återstår att se om den övermannar mig med tiden för att faktiskt bli en av de där plattorna jag ständigt återkommer till, trots att det inte känns så just nu.

Det vore lite kul. Den här gången har jag nämligen gärna fel!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: