Hypocrisy
"End Of Disclosure"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 20
Läst: 1216ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-04-01

Hypocrisy ā€“ End Of Disclosure
Peter Tägtgren har byggt upp en gedigen trovärdighet under loppet av sin levnads bana som en av de mest hårdarbetande snubbarna inom metal. Jag fattar inte hur karln hinner med allt från att vara hyresvärd, producent och dessutom två band ā€“ PAIN och HYPOCRISY.

Att han då lyckas karva ut det bästa albumet HYPOCRISY gjort på år och dag är än mer imponerande. ā€¯End Of Disclosureā€¯ är inget annat än en ren triumfmarsch från första till sista ton.

Inledande titellåt är faktiskt inte den bästa på skivan, trots att bandet själva har utnämnt låten som ā€¯hitenā€¯. Mäktigt majestätisk är den visserligen, men jag uppskattar faktiskt mer den efterföljande smockan Tales Of Thy Spineless som fullständigt golvar mig. Lyssna bara på inledande primalskriet och försök att inte rygga tillbaka. Lyssna sen på den mest elitartade growlinsatsen och pulvriseras. Jösses amalia vad bra!

Förutom suveräna sånginsatser känns riffen så knäckande suveräna, stämmorna så effektiva och de övriga instrumentella insatserna från trummisen Horgh och basisten Mikael Hedlund så skrattretande bra att det bara är att hala upp lädret om man gillar den typ av death metal som HYPOCRISY lirar. Denna skiva vill man inte missa.

Efterföljande The Eye har en inledning som majestätiskt mosar återstående motstånd (om det nu skulle finnas nåt kvar), likadant är det med United We Fall vars bisvärmsriffande och blastbeatsattackerande kommer bli en given favorit om bandet väljer att köra låten live. Faktum är att ā€¯End Of Disclosureā€¯ är så jämn och så bra att om bandet hade valt att spela skivan rakt av på konserterna så hade jag inte klagat.

ā€¯End Of Disclosureā€¯ är, som ni redan har uppfattat, en skiva som kan komma ifråga för årsbästalistan, och en skiva som med emfas bevisar att HYPOCRISY är ett våldsamt begåvat band. Hatten av!

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: