Bullet For My Valentine
"Temper Temper"

Releaseår: 2013
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 18
Läst: 1565ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2013-03-15

Bullet For My Valentine - Temper Temper
Wales största hårdrocksband BULLET FOR MY VALENTINE har sedan starten levererat okomplicerad musik.

Det är melodisk modern metal som vid debuten hade inslag av emo, men med tiden utvecklats till relativt radiovänlig hårdrock som snabbt sätter sig mellan öronen på lyssnaren.

Kort sagt, musik som klippt och skuren för de store festivalbesökarna då den egentligen inte kräver speciellt mycket lyssnande i förväg för att uppskattas.

Jag har, sen starten, haft en soft spot för bandets ohämmade flirtande med denna enkelhet och skamlösa sätt att strunta i "credpoäng" för att istället göra musik som medvetet riktar sig mot de breda massorna. Förra given "Fever" var en outsider till 2010 års topplista, trots att jag för denna inställning fick utstå en hel del spott och spe från vänner med mer sofistikerad musiksmak.

Med fjärde plattan "Temper Temper" har dock i stort sett allt det intressanta med bandet försvunnit, även för en sådan som undertecknad.

Det har blivit för mycket mellanmjölk av alltihop, och där låtarna (på "Fever"), spelglädjen och hjärtat ("The Poison", 2006) eller känslan av arenametal ("Scream Aim Fire", 2008) en gång bar det hela finns bara en känsla av beräknande produktion kvar. Typ. Det är visserligen raljerande skrivet, men jag kan ändå inte undgå känslan av att Matthew Tuck med mannar gjort en skiva där det varit lite viktigare att inte stöta sig med någon demografi av fans än att faktiskt tilltala detsamma, och resultatet är en skiva som går lite på tomgång.

Då hjälper det inte ens att man ger sig på en del av sin ursprungshit, och att ha med Tears Don't Fall Pt II andas snarast samma beräknande inställning.

Skivan består i övrigt av låtar som funkar hyggligt (Breaking Point, Truth Hurts, P.O.W och singeln Riot), men det lyfter inte som jag vill och har vant mig.

Ett medelbetyg för en skiva i mellanklassen, från ett band som kan väsentligt bättre.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Killer | Datum: 2013-03-19 21:25:48

Halloj Chief, tycker de låtar som du nämnt ovan är helt kungliga, däremot håller jag med dig att resterande låtar är relativt ointressanta. Det är dock enligt mig bra drag i Bullet for my Valentine, men jag är ju å andra sidan en mjukis jämfört med dig. :)
Namn: Bors | Datum: 2013-03-25 14:50:20

Walla, kommer jaga dig med epa. Svär på Gud.
Annonser: