Rotten Sound
"Species At War (EP)"

Releaseår: 2013
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 25
Läst: 950ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-01-17

Bra i vanlig ordning
Ni vet att en EP brukar snitta in på runt 15-20 minuter, eller hur? De vanliga reglerna gäller inte grindcore som ni blir varse om inte annat när ni lyssnar på ”Species At War” från finländska ROTTEN SOUND. Den klockar in på 8 minuter.

Nu kanske ni tycker att det blir alltför lite valuta för pengarna? Nej, säger jag och det av två anledningar; dels är ROTTEN SOUND ett av världens bästa grindcoreband. Det var liksom ingen slump att det var bandets sångare Keijo Niinimaa som kuskade runt med NASUM på avslutningsturnén då finländarna för mig i alla fall är det enda bandet som kan fånga upp NASUMS nedlagda flagga i fråga om låtkvalitet, vilket såklart är anledning nummer två till att skaffa EP:n. För det låter förbannat bra från början till slut och det händer tillräckligt mycket i låtarna för att det ska kännas betydligt mer substantiellt än vad speltiden antyder. Finfina Salvation hinner på 1:32 bjuda på både furiöst piskrens och en avslutning bågnande av sväng på ett sätt som bör få nackmuskulaturen att köra igång på ett fint sätt.

Undan går det förvisso majoriteten av speltiden vilket bara är bra då bandet har Sami Latva bakom trummorna som, i vanlig ordning, reder ut begreppen på ett utomordentligt sätt och som styr det musikaliska uppror som ju genrens musikaliska uttryck bör vara för att jag ska vara nöjd.

Har man hört bandet innan kommer man känna igen sig – för er andra: nog kan ni avvara 8 minuter av era liv om ni inte har hör ROTTEN SOUND innan. Som jämförelse hinner ju DREAM THEATER knappt spela ett intro på samma tid, haha!

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: