Nox Vorago
"Obsidian Stonemirrors "

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 6.2/10
Antal röster: 161
Läst: 1978ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-01-01

Nox Vorago - Obsidian Stonemirrors
Mäktighet och ödesmättnad är två ord som otvunget kommer till mig när jag lyssnar på debuten från göteborgarna NOX VORAGO ”Obsidian Stonemirrors”.

Bandet satsar inte på att spela fortast, vilket ju är mer regel än undantag inom den extrema metallen, utan är mästerliga i sin timing när de väl sätter in smatterkaskaderna. Kolla gärna in Figurines som exempel på detta. Snarare strävar bandet efter att skapa synnerligen stämningfull musik som drar tankarna delvis till DIMMU BORGIRs episkt mäktiga bruk av keyboards, ett instrument som är ganska framträdande på skivan och synnerligen förtjänstfullt trakterade av Magnus Andersson.

Mest imponerar dock sångaren Uduun som har ett stort register och hanterar både den dova som ångestfyllda ljusa skriksången på ett alldeles utomordentligt sätt, samt låtmaterialet som både känns genomarbetat och präglat av stor integritet. Jag måste säga att majoriteten av låtarna på ”Obsidian Stonemirrors” känns så pass starka att jag med stor förväntan ser fram emot vad detta band ska åstadkomma i framtiden.

Gillar man episk progressiv svärtad dödsmetall tycker jag verkligen att man gör sig själv en stor tjänst att kolla in ”Obsidian Stonemirrors”. Man kommer inte att ångra sig.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: