Karnivore
"The Triumphant Chaoz"

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 6.0/10
Antal röster: 136
Läst: 1562ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2013-01-01

Karnivore - The Triumphant Chaoz
Inhemska, från Nässjö stammande KARNIVORE debuterar med ”The Triumphant Chaoz” och sällar sig till de hundratals akterna inom subgenren.

Tröstlöst? Nej, jag hittar en hel del jag faktiskt gillar med plattan – låt vara att det verkligen inte är så att bandet tillför något nytt till scenen, men hur ofta händer det egentligen? Nä, precis. Här finns ett habilt hantverk som gör att jag inte tappar intresset ens efter en handfull lyssningar. Här finns en myckenhet av tvåtaktsmatning som sitter som en keps i exempelvis Freakshow som jag håller som en personlig favorit på plattan.

Bandet har haft sina upp- och nedgångar med de för genren vanliga medlemsbytena men också med dödsfall då gitarristen Partrik Mårtensson avled strax efter det att skivan var färdiginspelad 2009.

Jag kan såklart räkna upp flera andra band som betytt mer för scenen, men som debut så är ”The Triumphant Chaoz” riktigt bra utan att sticka ut nÃ¥got extremt. Här finns dock ett fint kunnande och ett tydligt demonstrerande av att man faktiskt kan skriva bra låtar. Återstår att se om bandet klarar sig utan för stora bekymmer i framtiden. Då kan de bli intressanta att följa.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: