Aoria
"The Constant"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 35
Läst: 1317ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-12-01

Aoria - The Constant
AORIA är en sakta drivande storm i höstens mörker som tar lövet från en hållplats till en annan.

Trion består av sångaren/gitarristen Erik Nilsson (A SWARM OF THE SUN), basisten Niklas Sandin (KATATONIA) och trummisen Robin Bergh (OKTOBER TIDE). Albumet "The Constant" spelades in på Garaget Studio och är producerad av bandmedlem Erik Nilsson. Skivan mixades på Studio Riddarborgen av Magnus Lindberg (CULT OF LUNA, KHOMA).

"The Constant" är täckt av ett överväldigande lugn, ett känslomässigt omskakande album, fylld av melankoliska och kraftfulla ljudlandskap. Det är väldigt snygga och vackra arrangemang där musicerandet är både innehållsrikt och stort med snyggt arbete och fin stämsång som grundstomme. Att bandet verkligen förvaltar sina tidigare kunskaper och väljer de bästa delarna av sina influenser och använder dem på bästa sätt hörs tydligt genom deras sätt att komponera intressanta melodier som är snyggt ihopvävda, toppat med slentrianmässig sång, och då skapas magi för lyssnaren vilket gör att detta blir en härlig stund i soffan.

Skivan börjar med pampiga riff för att sedan lugnt och sansat bana väg mot det okända för att senare brista ut i en stigande resa genom pärlemorackord i sin progressiva, atmosfäriska och melankoliska outfit. Detta är ett utmärkt koncept för att hålla intresset vid liv, skapa spänning, göra lyssnaren engagerad i musiken, ganska anmärkningsvärt beroendeframkallande och välljudande, vilket jag gillar skarpt.

AORIA är ett härligt konglomerat som verkligen blir din vän i höstmörkret.

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: