Klone
"The Dreamer’s Hideaway"

Releaser: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 0.2/10
Antal rster: 37
Lst: 939ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-11-01

Klone – The Dreamer’s Hideaway
Jag gillade verkligen KLONEs förra album, ”Dark Days” som var en mustig sjudande dystergryta med tydliga influenser av TOOL. Relativt nya skivan, ”The Dreamer’s Hideaway”, var därför en skiva jag såg fram emot att få lyssna på.

Och jag har lyssnat på den väldigt mycket – skulle tippa att skivan har spelats cirka 25 gånger – inte så mycket för att den är knäckande bra, utan för att jag har haft (och fortfarande har) väldigt svårt att bestämma mig vad jag tycker om skivan. Här finns låtar som jag tycker är helgjutna fullpoängare – Rocket Smoke som öppnar skivan har ett gött driv och ett tonalt uttryck som påminner om det PIGEON TOE har. Gitarrslingorna är sparsmakade och effektiva, refrängen är urstark. Det är något som gäller genomgående till stora delar – KLONE är väldigt bra på att skriva refränger som sätter sig.

På samma sätt förhåller det sig med Walking On Clouds som också har väldigt hemsökande gitarrslingor och vältrar sig fram likt en koloss.

Samtidigt finns här stycken som lämnar mig i stort sett oberörda. Corridors, A Finger Snaps och avslutande At The End Of The Bridge är låtar som jag hade kunnat vara utan.

I övrigt blir det väldigt mycket samma recept i varje låt, och detta trots att bandet brukar räknas till den progressiva foran. Skivan är helt enkelt aningens för slätstruken för att jag ska köpa den helt och hållet. Yann Ligner, relativt ny sångare i bandet har en väldigt njutbar stämma, men nog saknar jag förre sångaren Davids mer brötigt desperata stämma. Produktionen är fint uppstyrd av Frank Hueso som också styrt ljud på några av DEATHSPELL OMEGAs plattor.

”The Dreamer’s Hideway” är en helt okej skiva som med vissa undantag bjuder på en riktigt njutbar lyssnarupplevelse, men som ändå inte räcker hela vägen.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: