Coheed And Cambria
"The Afterman: Ascension"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 50
Läst: 1064ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-11-01

Coheed And Cambria - The Afterman: Ascension
När första skivan efter den massiva svit skivor som utgjorde ā€¯The Amory Warsā€¯, ett episkt mångbottnat konceptverk, dimper ner i form av första delen av ett tvillingverk, ā€¯The Afterman: Ascensionā€¯ då vet man vad man kan vänta sig av New York-bandet. Här finns sviten i form av ā€¯Key Entity Extractionā€¯ med fyra delar, såklart, men här finns också några av de starkaste låtarna bandet har producerat sedan magiska ā€¯Good Apolloā€¦ā€¯

Jag tänker genomgående på detta faktum, för de kvalitetsmässiga aspekterna av bandets musik står som skaft i backen. Svänget, så oerhört påtagligt i Domino the Destitute, Mothers Of Men, och Evagria The Faithful har gjort att det har stampats takten något så vansinnigt i det bemäktigade hemmet att jag måste ha stört grannarna.

Enkelt sammanfattat skulle jag kunna säga att ā€¯Ascensionā€¯ är en skiva som jag blir glad av. Här finns blandningen mellan seriositet och lekfullhet så utmärkande för bandets musik och det som gör att musiken verkligen lyfter till nästa nivå. Jag tänker genomgående på det i Domino The Destitute att här visar bandet verkligen att de är låtskrivare av rang. Drivet och känslan av jävlar anamma som nygamle trummisen Josh Eppard (han var med 2000-2006 innan DILLINGER ESCAPE PLANs Chris Pennie tog över trumpallen) visar är vad jag verkligen går igång på.

Det fluffiga i stämmorna är en annan sak som bandet är synnerligen bra på - kolla bara in Mothers Of Men så kommer ni få mer klarhet i vad jag menar. Men det jag tänker på mest är att bandet verkar ha haft väldigt kul i studion och att detta kommer att ge låtarna ytterligare lyft när de spelas live.

"The Afterman: Ascension" håller inte hela vägen, men har ändå så pass mycket positivt att betyget hamnar över medel.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: