Peter Dolving
"Thieves and Liars"

Releaseår: 2012
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 23
Läst: 1115ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-10-14

Peter Dolving - Thieves and Liars
THE HAUNTEDs forne frontman PETER DOLVING lämnade bandet tidigare under året under relativt uppmärksammade former, och skrädde verkligen inte orden om sina forna kollegor när han valde att enligt egen utsago ta bladet från munnen på Facebook. Eftersom soloskivan är betitlad "Thieves And Liars" så innebär det för undertecknad en mindre chock när musiken börjar strömma ur högtalarna.

Där jag hade förväntat mig veritabelt ursinne och urladdning som rensar hörselgångarna möts jag istället av... elektronisk rock?
Effekten är märklig och påtaglig. Efter första varvet lade jag hela plattan på paus, och återvände inte förrän ett tiotal dagar senare.
Skivan som sådan bjuder på snyggt mixad och avkopplande musik som på det hela är både ett och två steg utanför min normala komfortzon, och med förväntningarna ställda åt sidan kan jag uppskatta uttrycket på ett helt annat sätt, speciellt i bästa spåret Meinhof.

Per Möller Jensen hanterar trummorna med Dolving själv står för sång, gitarr och bas, och läser man lite av vad huvudmannen själv skrivit om processen så gissar jag att han haft en lika kul som nödvändig tid. Glädje tycks ha blandats med läkandeprocessen efter uppbrottet från de andra delarna av THE HAUNTED.

Ändå. Jag hoppas att han är lite klar med det nu, och att vi får se honom på scen i en annan version av de hemsöktas musik. Fortfarande anser jag att PETER DOLVING gör sig bäst i screaming mode, men detta är udda och samtidigt ganska fascinerande.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: