Khors
"Wisdom Of Centuries"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 47
Läst: 1198ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-10-14

Khors – Wisdom Of Centuries
Ukrainska KHORS har lyckats undgå min radar fram till dess att jag fick promon till ”Wisdom Of Centuries”. Vad jag har kunnat utläsa från nätet anses bandet vara gravt undervärderat, men kanske kan det bli ändring på det nu då bandet har flyttat över till Candlelight Records från Paragon.

Jag kan verkligen inte utge mig varandes en black metalexpert, men KHORS musik är i mina öron ett fint tvärsnitt av en mängd influenser. Här finns drösvis av melankoli oftast representerat av bölande gitarrslingor, men också ett fint driv som emellanåt såklart går över i blastande. Men det är verkligen inte det som är mest framträdande på skivan. Snarare verkar bandet ha valt att fokusera på mellantempo och stämningsbyggande.

Jämför jag produktionen med tidigare alster så tar det inte många sekunder att fatta att bandet sökt sig till en mer varm ljudbild än på exempelvis ”Cold” från 2006.

Låtmässigt pendlar bandet mellan vansinnigt bra till rena axelryckningarna. Bra är man i låtar som Black Forest’s Flaming Eyes, The Last Leaves och The Only Time Will Take It Away, rent tröttsamma i inledande Through The Clouds Of The Past, Where The Grandeur Of Mountains Embraces The Space och Twilight som i mina öron är rent utfyllnadsmaterial och per definition inte något som jag uppskattar.

Men för det mesta bjuder KHORS på en fin lyssnarstund i den melankoliska skolan.

Bästa låt: Black Forest’s Flaming Eyes

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: