Kadavar
"Kadavar"

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 30
Läst: 1137ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-10-14

Kadavar - S/T
Nej, men se där!
Oväntat och från sidan flyger tyska trion KADAVAR in och vänder upp och ner på min planerade vardag när det gäller musik. Timmar tänkta att sjunka in i andra alster har helt enkelt fått styras om du den självbetitlade debuten pockat på uppmärksamhet mest hela tiden. Med musik som kommer i rakt nedstigande led från en av hårdrockens urmödrar BLACK SABBATH så serverar man sju spår som gör sig som absolut bäst på så hög volym som möjligt.

Bandet har namn som Lindemann (gitarr och sång), Mammut (bas) och Tiger (trummor), och trots att det är 2012 så är ljudbilden så fantastiskt retroskön att det i sig utgör en anledning att införskaffa plattan. Såhär ska doomanstruken gammal hårdrock låta, vill jag påstå!

Sju spår alltså, alla av ungefär samma kvalitet och snitt. Skivans jämnhet är en fördel, även om jag väl vill slå ett extra slag för såväl inledande duon All Our Thoughts och Black Sun samt Goddess Of Dawn, och är det något som håller tillbaka ett högre betyg så är det egentligen hållbarheten på skivan. Efter otaliga varv direkt på varandra så nöter man helt enkelt ut den en aning.
Fram till dess är det finfin lyssning hela resan dock, och jag gissar att jag kommer att plocka fram skivan med jämna mellanrum framöver - framförallt när jag vill spela musik på hög volym!

Bästa spår: Black Sun

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: