Royal Republic
"Save The Nation"

Releaseår: 2012
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 34
Läst: 1194ggr | Kommentarer: 3 | Inlagd: 2012-10-01

Royal Republic - Save The Nation
ROYAL REPUBLIC har ett surr på gång för sig. Skånepågarna levererar på debuten "Save The Nation" en modern rock'n'roll med ett lager fernissa som består av attityd och punk, och det bubblas om dem i riksmedia. Resultatet är en sån där skiva som kommer att omskrivas och smyghypas av Expressens sportskribenter och få hugade recensenter att göra mer eller mindre lyckade kopplingar till THE HIVES. Själv hamnar jag inte i något av lägren, faktum är att jag nog inte hamnar i något läger alls. Trots upprepade försök förblir detta enbart ljudkuliss och beskrivs bäst med ett ord som bakgrundsbrus.

Endast två och en halv gång lyckas bandet fånga min uppmärksamhet.

Inledande titelspåret och framförallt refrängstarka Everybody Wants To Be An Astronaut står ut från resterande material på ett bra sätt, medan Addictive får mig att klösa hål i luften i jakt på kontrollen som får mig att hoppa vidare till nästa spår. Den låten är ren dynga, men är trots det en av de få jag minns. Kanske är det som bandet proklamerar i en av låttitlarna: You Ain't Nobody ('til somebody hates you), men mest av allt är detta ointressant för min del. Betygsfyran ska ses som svag, och räddas snarare av en snygg produktion och ett fyndigt omslag än det musikaliska innehållet.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Peps | Datum: 2012-10-01 13:26:37

I och för sig håller jag med om att betyget
inte borde bli så mycket högre, men man borde
kunna tycka att recensenten skulle veta att
det inte är en debutplatta, utan en
uppföljare.
Namn: Robert Gustafsson | Datum: 2012-10-01 18:15:20

@Peps: Ja. Det har du en poäng i, oavsett smaken avseende musiken.
Recensenten ber ödmjukast om ursäkt för denna pinsamma faktamiss!
Namn: Peps | Datum: 2012-10-02 07:53:56

Ursäkten godtas! :-D
Annonser: