Plector
"Punishment Day"

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 44
Läst: 1321ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-10-01

Plector - Punishment Day
PLECTOR levererar med sin andra - och sista - platta en stabil skapelse.

Vad man får är en rakt av, ingen skitsnack, mellan ögonen, vad-du-ser-är-vad-du-får dödstrash på plattan "Punishment Day".

Det finns förstås två sidor av det myntet.

Den bra, det är att man inte behöver massor av inlyssning av skivan, och att den sätter sig direkt. Jag rekommenderar den speciellt till träning, förslagsvis i lurar när du löper.

Den dåliga är att efter en 5, 8, 10 genomlyssningar finns inte mer att upptäcka på skivan. Då sitter spåren, och alla hemligheter är avslöjade.

Däremellan får man snyggt producerad (otroligt bra ljud på den hör skivan, framförallt gillar jag mixen när det är dags för solon, då svänger det å det kraftigaste) och stabil thrash med dödsanstrykning. Sången/growlen är rätt maskulin men ändå bra, och textstrofer som "anger - my favourite emotion... anger - a lifelong devotion" kommer ut ur strupen på frontmannen, gitarristen och sångaren Erik Engbo på ett alldeles naturligt och nästan känslosamt sätt. (Låten heter Devotion, avsluta skivan och är också den snyggaste och bästa låten på plattan totalt sett, ett värdigt sätt att sätta punkt.)

Man får också en ruggigt jämn skiva.

Trots att höjdarspåren heter No Reward, The Ending och Devotion så är detta en skiva som dels bjuder på just en jämnhet likväl som fina stunder individuellt. Svänget i Dishonesty, ridet i To Be Punished eller respektlösheten i Overthrown är bra exempel, och skivan touchar snarare de övre barriärerna än de lägre.

Trist med avslutning för bandet, men visst verkar man ta avsked med den äran!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: