Confidence
"Prelude"

Releaseår: 2012
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 25
Läst: 910ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-10-30

Confidence – Prelude
CONFIDENCE är ett band från Göteborg. Nya, egenproducerade fyralåtarssläppet ”Prelude” är det första bandet har gett ut, även i fall medlemmarna har en förhistoria i andra band.

Episk och pompös musik hör till musik som jag emellanåt uppskattar att lyssna på. Men då får det genomföras bättre än här. Emil Kyrks röst är dock bra – i alla fall när han håller sig i det lägre registret – när han inte gör det som under stora delar av War Torn Cries vrider jag mig bokstavligt talat i stolen.

Vad jag dock gillar är det ambitiösa anslaget – att våga sticka ut och ta plats är något som fler band borde göra – och i detta hänseende är det lätt att gilla bandet.

Produktionen låter hemmasnickrad, men med dagens möjligheter så innebär detta ingen nackdel. Tvärtom gillar jag att Janne Jalomas trummor låter naturliga, och att alla instrumentalisterna kommer fram tydligt i ljudbilden.

CONFIDENCE har en bit kvar för att nå upp till nästa nivå – för min del lyfter inte låtarna över godkänd nivå, vilket rent praktiskt innebär att de dessvärre är ganska så lättglömda för min del.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: