Phobia
"Remnants Of Filth"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 28Köp skivan nu hos:


Läst: 1593ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-09-01

Phobia - Remnants Of Filth
Soliga Orange County i Kalifornien har inte bara gett upphov till en vedervärdig och till brädden fylld med bortskämda snorungar serie som sändes på den så kallade Musikaliska Televisionen, utan också till crust/grindbandet PHOBIA. Och det är förtröstande om ni frågar mig.

PHOBIA har hållit smutsighetens flagga vajande med en imponerande frenesi. Och skitighet och DIY-anda är det jag främst kommer att tänka på när jag lyssnar på ”Remnants Of Filth”. Det påminner inte så lite om NAPALM DEATH med sin punkiga slirighet och furiösa energi - utan att bandet för den sakens skull kompromissar mycket med att sätta låtskriveriet i främsta rummet.

Skivan har nämligen alltför många rejäla kvalitetsdängor för att inte ta det på allvar. Kolla bara in Contradiction, Plagued By The System, Infraction Of Pride eller Got The Fear och försök att inte stampa takten åtminstone lite grann.

Primus motor i PHOBIA har alltid varit Shane McLachlan som i stort sett bytt ut samtliga medlemmar till varje ny platta. Vad han dock inte bytt ut är den vredgade tonen - på samtliga plattor bandet gett ut har vreden varit påtaglig. Här skiljer sig inte ”Remnants Of Filth” åt från de andra skivorna i bandets diskografi. Möjligen att produktionen är något mer polerad än tidigare. Det låter tack och lov inte mesigt för fem öre, och för det mesta så tänker jag mest på att Brian Fajardos virveltrumma låter mer genomträngande än tidigare.

”Remnants Of Filth” är en platta man ska slänga på när man vill ha en stunds kvalitetsös - finlir får man söka efter inom andra subgrenrer.


/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: