Bloodlit
"Take What's Mine (EP)"

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 2.2/10
Antal röster: 64
Läst: 1695ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2012-09-01

Bloodlit - Take What's Mine
Annelund, för den som nu inte råkar vara bekant med Västra Götalands geografi, är inte direkt metropolernas metropol. Den drygt 500 innevånare starka orten är kanske mest känd för den numera avlidne Galenskaparen Peter Ragnmar, vilket kanske säger det mesta? Det är ingen vild gissning att fritidssysselsättningarna i de västgötska skogarna inte är alltför ymniga i sin variation, så vad göra om man som ett gäng på fem unga herrar råkar växa upp där? Tja, varför inte hänga i replokalen tills man finslipat sitt tunggung till en förhållandevis högkaratig ädelsten?

Det är här någonstans i min berättelse jag har nöjet att presentera er för BLOODLIT, som följer en stark svensk tradition av högkvalitativt groove. Bland referenser / influenser med samma nationalitet kan jag tänka mig att akter som MUSTASCH, STONEWALL NOISE ORCHESTRA och THE GRAVIATORS återfinns, och redan där borde väl de av er som går igång på Riff (japp, med stor begynnelsebokstav!) börja småle en smula?

Just det där med att stamtavlan är fin är kanske det som mest ligger Annelunds-sönerna i fatet. Konkurrensen inom gebitet är stenhård, och det krävs onekligen en hel del för att sticka ut. BLOODLIT klarar uppgiften tämligen bra, men visst hade det kanske funnits utrymme för något mer personlig touch på materialet. Det mesta hamnar dock på pluskontot, som t.ex. den helgjutna produktionen. Inte så konstigt, kanske, trots att bandet är osignade, då det är Henrik Udd som i Studio Fredman vridit på rattarna. Ytterligare på pluskontot är en stark sånginsats, snygga (men inte skitnödigt stilande) gitarrsolon – samt det faktum att låtarna faktiskt svänger riktigt skönt!

Visst, boogie-riffandet i inledande titelspåret har du hört förut (eller åtminstone något tillräckligt snarlikt) och likaså stackato-rytmen i avslutande Misleading Attention. Samtidigt är framförallt den sistnämnda ett starkt nummer, precis som den taktmässigt omväxlande och energiska Atrocity. Serf In USA gungar också på bra, och kontrasteras fint av METALLICA-minnande halvballaden Still I Feel. På det hela taget är det alltså högst trivsamt att göra västgötarnas bekantskap, och jag skulle inte alls bli förvånad om kombinationen av kunnande och sväng gör att BLOODLIT låter höra talas om sig inom en snar framtid.

/Fredrik Sandberg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Christian | Datum: 2012-09-03 01:16:30

Edit: Ep:n är inspelad och mixad av Christian
@ studiohaga.net. Ep:n är dock masterad av
Henrik Udd på studio Fredman :)
Annonser: