Decoy
"Call of the wild"

Releaser: 2007
Betyg: 8/10

Anvndarbetyg: 1.2/10
Antal rster: 39Kp skivan nu hos:


Lst: 1446ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-07-02

Öronmassage.....
I maj 2005 hoppade Peter Sundell av Grand Illusion, han kände helt enkelt att det var dags för en förändring. Torben Enevoldsen (Section A, Fatal Force) tog tillfället i akt och kontaktade Peter vilket ledde till Decoy.
Torbens gamle vän och vapendragare Thomas Heintselmann blev tillfrågad om han ville hoppa in på trummor. Svaret blev ja och sättningen var nu klar. Debutalbumet går under namnet ”Call Of The Wild” där Enevoldsen skrivit alla låtarna.

Öppningsspåret ”Divided” fångar omedelbart intresset och det står mer eller mindre skrivet i klartext att denna platta kommer att bjuda på melodiös hårdrock av högsta klass. Enevoldsen har gjort allt annat än att spara på krutet vad gäller gitarrspel samt låtskrivandet, därtill har vi även Peter som sjunger helt fantastiskt bra. Albumet har ett ganska lugnt och tillbakalutat sound med ett väldigt professionellt och fläckfritt framförande. Det jag saknar är möjligtvis lite mer tyngd i ljudbilden. Det är utan tvekan gitarr och sång som framhävs vilket leder till att trumspelet får en ganska liten roll där det inte bjuds på några utsvävningar.

Vad som gör att ”Call Of The Wild” skiljer sig från mängden är att Decoy lyckats skapa en stor variation mellan låtarna och samtidigt bibehålla samma höga klass. Vi får höra hur låtarna går från lugna och avslappnade till renodlad hårdrock vidare till tyngre mer proggresiva bitar.
Några låtar som jag skulle vilja rekommendera är ”Forever And Ever” som är en lugn rofylld låt som ger välbehags känslor ända ner till tårna. Vidare har vi ”Heavy Metal Thunder”, en riktigt fartfylld låt som är mycket bättre än sitt klyschiga namn. ”How Long” är sådär äckligt tilltalande och gitarriffet sätter sig på hjärnan inom loppet av några sekunder. Sist men inte sämst har vi en av de tyngre bitarna ”My Religion” som jag nog håller högst på plattan.

Gillar man band som Steelhouse Lane och Place Vendome så ska man utan att tveka kolla upp ”Decoy – Call Of The Wild”, är övertygad om att den inte kommer att göra dig besviken. Jag hoppas verkligen att det kommer en uppföljare. Skulle vilja beskriva ”Call Of The Wild” med dessa ord: Öronmassage som ligger helt rätt i tiden.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: