If These Trees Could Talk
"Red Forest"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 59
Läst: 1151ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-08-19

If These Trees Could Talk – Red Forest
Det är något oerhört vilsamt att lyssna på instrumental musik emellanåt. När det dessutom är IF THESE TREES COULD TALK som står för underhållningen blir detta faktum än mer uppenbart.

Jag stötte på bandet genom ett blogginlägg på Tomaszs blogg, registrerade och glömde lika snabbt bort bandet från Ohio. Tills för ungefär en vecka sedan då titeln ”Red Forest” dök upp på skärmen under ett besök på MetalSucks.

Och under första lyssningen slog fröet som såtts ut med full kraft.

Naturmetaforen är inte helt fel när det gäller bandets musik – det finns en mäktighet i tonerna som jag hittills bara har upplevt i Vermonts natur under ett besök för ungefär fyra år sedan – och ett vemod, en längtan och stundtals en kraft som drar tankarna till höststormar.

Det är makalös vacker musik som bandet presenterar på ”Red Forest”. Låtar som They Speak With Knives, Barren Lands Of The Modern Dinosaur och titellåten blev snabbt favoriter. Vad jag dock vill säga med emfas är att skivan vinner starkt på att lyssnas på rakt igenom.

ITTCT spelar musik som inte är speciellt svårlyssnad. Ändå kräver den ett visst mått av tålamod och ”Red Forest” är inte en skiva som man ska lyssna på om man vill ha snabb och hetsig musik. Det är musik som tydligt demonstrerar en stolthet vid hantverket att skriva starkt känslomässig musik, och som verkligen visar på en förmåga att hylla skivan som format. Episkt är bara förnamnet. Bra är, som ni säkert räknat ut, efternamnet./Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: