Captain Crimson
"Dancing Madly Backwards"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.6/10
Antal röster: 70Köp skivan nu hos:


Läst: 4112ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-08-01

Captain Crimson - Dancing Madly Backwards
Förra året, 2011, var exceptionellt bra för oss som gillar rock'n'roll med sväng. Akter som RIVAL SONS och GRAVEYARD laddade prisskåpen hemma överfulla med intyg om deras mästerverk, och som skribent undrade jag lite om detta var kulmen på en våg där svängig, ösig och lättlyssnad rock med rötterna i 70-talet rullat över musikvärlden.

Svaret är jag fortfarande skyldigt, men en sak är säker - det dyker upp nya krusningar på denna våg hela tiden, och roligt nog är den senaste skivan som slagit omkull mig svensk.

Örebro är hemstaden för CAPTAIN CRIMSON, där bandet består av Andreas Eriksson (gitarr), Michael Läth (trummor), Anders Tallfors (bas) och Stefan Norén (gitarr och sång, Stefan hanterar även sången i BLOWBACK dessutom, ett band inom samma fåra och från samma stad). Debuten "Dancing Madly Backwards" hämtar sitt namn från en låt med CAPTAIN BEYOND, och innehållet består av lika delar brutalt sväng, skägg i motljus, utsvängda jeans och fantastiskt fuzzigt ljud - allt parat med starka låtar.

Spår som Lonely Devils Club, Mountain Of Sleep och Silver Moon är extremt svåra att sitta still till, och eftersom man även får ett mer episkt anslag i ex PINK FLOYD-rockiga Don't Take Me For A Fool eller den mäktiga avslutande titellåten borgar för en riktigt bra lyssning, oavsett om du lyssnar koncentrerat eller försöker fixa middagen samtidigt.

Jag har spelat skivan för en vän, vars spontana kommentar var "fan vad det låter likt GRAVEYARD", och det stämmer stundtals, men jag vill hävda att CAPTAIN CRIMSON har en egen identitet. Just nu kanske man inte når upp till exempelvis "Hisingen Blues", men man står inte långt efter.

2012 års rock'n'roll-hopp?

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: