Blodhemn
"Holmengraa"

Releaseår: 2012
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1829ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2012-08-01

Blodhemn - Holmengraa
Norska BLODHEMN begår fullängdsdebut med "Holmengraa", även om denna debut föregåtts av tidigare av EP "Brenn Alle Buer" år 2010. Detta enmansprojekt backas upp av creddiga och vanligtvis träffsäkra Indie Recordings, och den black metal som levereras sägs gå i de upptrampade fotspår som unika akter som IMMORTAL, GORGOROTH och ENSLAVED har lämnat efer sig.

Produktionen är bra, mycket passande och snygg, och man hyllar dessutom ett av de bästa black metal-band som passerat i historien genom en cover på DISSECTIONS Black Horizons.

Musiken växlar mellan piskande black metal och mer riffdriven och svängig sådan, och det hela borde passera in i mina hörselgångar med njutning.

Det är bara ett problem.

Skivan är tråkig utan måtta, och jag finner mig mest konstatera att det likt vågarna på ön Holmengraa som albumet hämtat sitt namn från bara tillfälligt mäktar med att ge mig lite väta i mungipan. Resten av tiden kan jag inte undgå att tänka på att det är skillnad på att säga rätt saker och att säga saker rätt. BLODHEMN känns som en kopia, rakt av, och även om Invisius förstås kämpar hårt skivan igenom så är det enbart stundtals som jag gillar det. Tyvärr, för i teorin är detta rakt upp min allé, så att säga.

Bäst är egentligen nämnda Black Horizons, men i övrigt är det väl Djevelen I Menneskeform och kanske framförallt Maanelyst som håller fanan högst. I övrigt serveras tillfälliga riff eller moment i låtarna som väl räddar lite heder, men på det hela kan jag inte se mig själv lyssna på "Holmengraa" nämnvärt ofta framöver.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: BiblioteKarin | Datum: 2012-08-01 21:57:56

Nä, nu tycker jag inte du är helt rättvis faktiskt! Alla behöver ju inte uppfinna sitt eget hjul för att det ska bli mer än bra :-)
Namn: Robert G | Datum: 2012-08-03 18:55:56

@BiblioteKarin: Nä, det är ju förvisso sant. Men när det blir tråkigt, då är
det bättre om det är unik tråkighet än kopierad tråkighet.
Tycker ju då jag! :-)
Annonser: