Kill Devil Hill
"Kill Devil Hill"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 32Köp skivan nu hos:


Läst: 1806ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-07-01

Kill Devil Hill
För snart 10 år sen fick undertecknad en hockeyklubba i ansiktet, med efterföljande påtvingat uppehåll i snusande som resultat.

Det har hållit i sig, men när jag hör en refräng som den KILL DEVIL HILL levererar i låten Up In Flames så är det nära att jag börjar igen. Det slår an en sträng inombords som gör att allt jag egentligen vill med mitt liv är att peta in en rejäl klump Ettan och lägga mig på rygg i soffan medan den låten får rulla på repeat.

Räddningen kan faktiskt komma att bli resten av skivan, som tar mig ur transen som nämnda låt skapar.

Bakom namnet KILL DEVIL HILL står Rex Brown (bas, tidigare PANTERA och DOWN), VINNY APPICE (trummor, ex BLACK SABBATH, DIO, HEAVEN AND HELL), Mark Zavon (gitarr, ex RATT och WWIII) samt Dewey Bragg (sång), och musikaliskt rör man sig i landet där klassisk heavy metal är ledstjärnan. Det låter inte så lite ALICE IN CHAINS om spår som Hangman och We're All Gonna Die, medan BLACK SABBATH skulle kunna vara avsändare för spår som Time & Time Again eller Gates Of Hell - ett faktum som inte minskas av både spelstilen som Vinny Appice har på trummorna samt det faktum att Dewey Bragg låter som en korsning av Tony Martrin och Layne Staley. Adderar man sedan ett stycke sydstatssväng (antagligen courtesy of mr Brown, en man som lika naturligt som ovilligt hamnat i medias blickfång när det gäller intervjuer) så har man receptet på den självbetitlade debutplattan - en mycket jämn historia avseende låtmaterialet.

KILL DEVIL HILL (namnet taget från en stad i USA, och ej att förväxla med det australiensiska countrybandet THE KILL DEVIL HILLS som min iTunes först vill få skivan till) är inga duvungar, men klarar man att leverera live lika bra som man gör på skiva så har hårdrockshimlen just fått en ny stjärna.

Jag längtar redan till uppföljaren, och noterar denna skiva som kandidat för den obligatoriska årsbästalistan medan jag kämpar mot begären som uppstår när jag sjunger med i Up In Flames...

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: