Dying Fetus
"Reign Supreme"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 34Köp skivan nu hos:


Läst: 1714ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-07-01

Dying Fetus – Reign Supreme
Kommer man från Maryland är det kanske inte så konstigt att det är just death metal man lirar. DYING FETUS har gjort detta, härdat ut stormar, medlemsavhopp och en tillvaro i den absoluta underjorden sedan bandets bildande 1991.

Bandet har aldrig kompromissat med sin musikaliska inriktning. Det har alltid handlat om synnerligen brutal death metal – och det har aldrig gett bandet enorma lyssnarskaror men däremot en hängivenhet som är utmärkande för subgenren.

Jag upptäckte bandet vid tiden för ”Destroy The Opposition” från år 2000 och fastnade rejält.

Nya skivan ”Reign Supreme” är ett rejält styrkebesked från bandet som låter argare än någonsin – ende kvarvarande originalmedlemmen John Gallagher gastar bredvid basisten Sean Beasley med en imponerande auktoritet. Bakom sig har de en furiöst piskande Trey Williams som har exakt den sortens frenesi som dylik musik står och faller med.

Och här står den upp likt en eldgaffel från helvetet – det är ett sant nöje att höra låtarna som genomgående håller en vansinnigt hög kvalitet. Det har i stort sett varit omöjligt för mig att inte lyssna igenom skivan rakt igenom bara för att sedan trycka på play bums efter det att The Blood Of Power avslutar skivan. Lyssning 5-8 var en enda lång njutningsfull cirkulärandning. Då fattar ni vilken nivå materialet håller, och varför, om det ska råda någon som helst rättvisa i världen, ni bör hålla med om efter första genomlyssningen att ”Reign Supreme” är en fullständigt giltig titel på skivan.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: