Marduk
"Serpent Sermon"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 67Köp skivan nu hos:


Läst: 1755ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-06-01

Marduk – Serpent Sermon
MARDUK från Östergötland har under hela sin karriär legat på en hög och stringent nivå i sitt låtskrivande. Jag blev oerhört imponerad av bandets konsert på Getaway förra sommaren och har sedan dess lyssnat en hel del på bandets tidigare alster.

Därför var det med stor förväntan som jag satte mig ner för att lyssna igenom ”Serpent Sermon”, bandets tolfte studioplatta.

Och jag blir inte besviken om jag säger så. Det är precis lika dystert och svärtat som på de tidigare skivorna. Här finns också ett väldigt snyggt episkt anslag – jag tänker direkt på WATAIN när titellåten drar igång – som jag tilltalas otroligt mycket av. Samtidigt finns här en sträng kärvhet som krockar alldeles förträffligt med det episka.

Mortuus sång är gastkramande – kolla bara in inledningen av Souls For Belial och försök att inte få rysningar av det större slaget.

MARDUK är ett i mina ögon klassiskt band – jag hör tydliga kopplingar till en drös andra band inom genren. Likväl har bandet alltid hållit på sin unikhet. När andra band gladeligen har snackat om textuella innebörder har MARDUK valt att inte göra detta – det är upp till var och en som lyssnare att uttolka musiken. Jag köper denna tanke rakt av faktiskt.

Musikaliskt låter det lika röjigt som det brukar. Lars Broddesson vilar inte speciellt mycket bakom trummorna om jag säger som så. Och det är enbart av godo då jag alltid har tyckt att MARDUK är som bäst när bandet ställer sig på gaspedalen.

Det finns egentligen inga svaga låtar på ”Serpent Sermon” – albumet är fint sammanhållet på denna nivå – även detta signifikativt för bandet. Jag tycker faktiskt att skivan sopar banan med föregångaren ”Wormwood”. Och då tycker jag att den skivan är galet bra.

Man bör skaffa ”Serpent Sermon” – vilket jag misstänker att man kommer göra så fort skivan kommer ut om man är ett fan av bandet. Har man inte hört MARDUK innan är ”Serpent Sermon” ett alldeles utmärkt ställe att börja på.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: