Black Breath
"Sentenced To Life"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.8/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 2310ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2012-06-01

Black Breath - Sentenced To Life
Seattles BLACK BREATH slår med sin andra giv "Sentenced To Life" upp portarna till graven på vid gavel, och låter död och förruttnelse i form av extremt väl levererad dödsmetall strömma ut i världen.

Om du bara ska köpa en dödsmetallplatta under hela 2012 så är det denna!

Från första anslaget till sista så skruvar bandet nämligen upp alla knappar till elva och levererar en så fullkomlig hyllning till gamla ENTOMBED och DISMEMBER (och för den delen även REPULSION, vars låt Black Breath antagligen har en hel del med bandets namn att göra...) att det är en fröjd för örat - eftersom allt är förpackat i BLACK BREATHs egna regi. Gitarrljudet är precis den där väggen man vill att den ska vara när det gäller denna typ av musik dessutom väl levererad av duon Eric Wallace och Zack Muljat), trum- och basspelet är precis rätt (signerat Jamie Byrum respektive Elijah Nelson) och sången välartikulerad growl som ändå kommer från pungen (fin insats av Neil McAdams).

Låtarna är topp notch hela bunten, och håller en mycket hög lägstanivå.

Det röjs i Feast Of The Damned och Forced Into Possession. Det levereras krossande tyngd och sväng i The Flame och Home Of The Grave. Det skapas kaos i spår som Of Flesh och Endless Corpse.

Ändå är det inte de lösa delarna i sig som gör denna skiva, utan summan av dem tillsammans.

Det är som om 1 plus 1 helt plötsligt 3. Eller 4.

Då finns inte mycket att göra.

Det är bara att bortse från bandets rätt fula logga och nästan lite amatöraktiga omslag och istället dyrka förbehållslöst!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Christofer | Datum: 2012-06-02 19:06:49

Håller med Robert. 8/10 är plattan lätt värd.
Annonser: