Eldritch
"Blackenday"

Releaseår: 2007
Betyg: 5/10

Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1399ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-07-01

Når inga större höjder
Det finns ett enormt utbud av hårdrock nuförtiden och det är givetvis positivt även om det för med sig att det finns massor med band som inte riktigt räcker till. Dessa band har oftast kompetenta musiker och skriver låtar som är okej men inte mer. I denna massa av band passar Italienska Eldritch in alldeles utmärkt. Bandet bildades 1991 och släppte sin första
skiva 1995 och säger sig vara influerade av band som Metallica, Queensrÿche, Annihilator samt Fates Warning.

Bandet spelar en typ av hårdrock som kan kategoriseras som hård power metal med inslag av prog, jag tycker personligen att de rätt ofta påminner om Symphorce.
Den nya skivan Blackenday är den 7:e i ordningen och den kommer knappast att ge bandet några större framgångar. Låtarna på skivan är med några få undantag en segflytande massa med hyfsat tunga midtempolåtar som är svåra att skilja åt pga. sin likformighet.

Undantagen är öppningsspåret Silent Flames som har en mycket bra refräng samt den Paradise Lost-doftande The Blackened Day.
Gillar man band som Brainstorm och Symphorce kan det förvisso vara värt en genomlyssning men för mig räcker Blackenday inte riktigt till som hårdrocksunderhållning.

/KissJocke

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: