Paradise Lost
"Tragic Idol"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 40Köp skivan nu hos:


Läst: 1439ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-05-15

Paradise Lost - Tragic Idol
Imponerande.

Det är det allra första ord som träffar pannloben när det är dags att sammanfatta intryck, känslor och åsikter om "Tragic Idol", det 13:e fullängdsalbumet från brittiska PARADISE LOST.

Att fortfarande hålla så löjligt hög lägstanivå och en sådan kvalitet i sitt låtskrivande som dessa musikaliskt dystra herrar lyckas med är nämligen inget annat än mycket imponerande, och den trend som bandet startade så sakta med 2005 års självbetitlade skiva har sedan dess vuxit; efterföljande "In Reqiuem" och "Faith Divides Us - Death Unites Us" har sakta men säkert tagit bandet till en ny vår i samband med att man lyckas foga samman alla spretiga element i sin karriär. Tidigare testande med sitt sound, rötterna i grumligare döds och de ständigt närvarande melodislingorna har vävts samman till en helhet, och "Tragic Idol" är en helt naturlig fortsättning på dessa de senaste skivornas svit.

Det är en naturlig fortsättning på just "Faith Divides Us - Death Unites Us", med små förändringar som inte påverkar bandets kurs nämnvärt.

Fortfarande får man Nick Holmes timing i sången, den som lyfter de episka refrängerna och får fansen att sjunga med, likväl som bandets fläckfria insatser. Adrian Erlandsson som besitter trumpallen måste vara en av hårdrocksvärldens mest kompletta trumslagare, det spelas tajt och felfritt oavsett var han befinner sig, men det är ändå bandets primus motor, gitarristen Greg Mackintosh som lyser klarast.

Det spelar ingen roll om det är en sorglig slinga som i inledande Solitary One, ett drivet riff som i Theories From Another World eller ett spiskt anslag som i mäktiga avslutande The Glorious End - karl'n levererar. Stort.

De starkaste korten är de som dessutom lyckas träffa precis rätt. Förutom tidigare nämnda The Glorious End så måste knippet Honesty In Death, Tragic Idol och framförallt To The Darkness nämnas för dig som letar guldkornen för spellistan.

"Tragic Idol" är inte PARADISE LOST bästa skiva, men det är ändå en riktigt bra skiva som dessutom växer med varje lyssning.

Det räcker långt, otroligt långt!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: