Fallujah
"The Harvest Wombs"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 45Köp skivan nu hos:


Läst: 1056ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-05-15

Fallujah – The Harvest Wombs
”The Harvest Wombs” är ingen purfärsk skiva, den kom ut i november 2011 och lyckades flyga in under min radar. Trots detta vill jag lyfta fram skivan som en riktig stjärnsmäll under mottot det är aldrig för sent att upptäcka riktigt bra musik.

FALLUJAH lyckas kombinera en köttighet som inte går av för hackor med en luftighet som jag verkligen gillar. Jag tänker litegrann på DECREPIT BIRTH när jag hör en låt som Become One – framför allt i gitarrsolona under vilka det är mycket svårt att inte sluta ögonen och bara njuta.

Det gör jag förvisso under ganska stora delar av skivan ändå – riffen står som skaft i backen under snart sagt varenda låt. Därmed inte sagt att det enbart är mangel – kolla in The Flame Surreal i vilken bandet visar upp en mycket väl avvägd balans mellan skira gitarrgrejer och tyngre lir.

Ju mer jag lyssnar på skivan desto svårare har jag att värja mig mot känslan att hade jag upptäckt skivan under 2011 så är frågan om den inte hade slunkit in på årsbästalistan.

Negativa sidor då? Well, jag kan tänka mig att gillar man ett mer naturligt ljud, kanske då när det gäller trummorna, så kommer man stöta på ett hinder. Andrew Bairds trummor låter nämligen extremt producerade. För mig som gillar detta är det såklart himmelriket – Bairds spel är såklart en njutning från början till slut.

Är man heller inte så glad i gitarrspel som tar plats (jag vet, jag har också undrat vilka som inte gillar gitarrer, men de finns tydligen) så har man ytterligare ett hinder att ta sig förbi. Rob Maramonte och Scott Carstairs lirar nämligen skjortan av en hel del. Riffen ligger mycket frekvent på en magisk nivå och är inte bara staplade på varandra utan inkorporerade så att de verkligen utgör stommen i låtarna. Solona är, som jag redan nämnt, fantastiska.

Jag har, som ni märkt, kapitulerat inför FALLUJAHs kapacitet som den demonstreras på ”The Harvest Womb” – 10 låtar som alla håller mycket hög klass och som gör att jag verkligen ser fram emot nästa skiva från bandet.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: