Pigeon Toe
"The First Perception"

Releaseår: 2012
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 33Köp skivan nu hos:


Läst: 1394ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-05-01

Pigeon Toe – The First Perception
PIGEON TOE startade som ett projekt med medlemmar från FEAR MY THOUGHTS, BACKSLIDE, MONGOUSE, TRIPTYKON och FINAL KINGS 2008. Vi pratar verkligen tung, progressiv musik.

Jag blir imponerad redan från första stund då titellåten smäcker på med ett tungt sväng som vid första genomlyssningen faktiskt försatte mig i ett närmaste transliknande tillstånd. Gosse, vad bra den är! Det är inte bara svänget som imponerar – sången från bröderna Fischer är oerhört snyggt exekverad och ljudbilden rent makalöst bra.

Det finns endast en låt som trots idogt lyssnande inte vill sätta sig – The Chase. Här finns ambitionen att leka med rytmik, men det låter mest krystat i mina öron. Detta är dock en randanmärkning för större delen av skivan är alldeles utmärkt.

Vid sidan av titellåten som jag håller som ojämförligt bäst sticker The Man With The Cat, med sitt mycket sympatiska sväng, finstämda The Cave, lugna och melankoliska Second Try, ut lite extra i ett låtmaterial som präglas av en mycket imponerande jämnhet. ”The First Perception” är helt enkelt en skiva som i all sin anspråkslöshet lockar till mängder av omlyssningar.

Lirar man progressiv musik så förväntar jag mig att musikerna är riktiga knäckare på sina instrument. Det är PIGEON TOE utan att för den sakens skull briljera för briljerandets skull. Här spelas det för låtarna, även om det allt som oftast visas på avsevärda förmågor. Framför allt trummisen Norman Lonhards spel imponerar svårt på mig. Med sväng, tyngd och gott om tekniska finesser leker han fram sina insatser på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Jag tycker, baserat på hur bra ”The First Perception” är, att det ska bli mycket intressant att följa PIGEON TOEs fortsatta resa.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: